+31 (0) 13 57 22 959
  • Voor 15:00 uur besteld, morgen in huis
  • Ruim 10.000 producten
  • Gratis verzending vanaf €200,00 in Nederland

Registratiehulp Atos Track and Trace Tabak

Vanaf 20 mei 2019 jl. gaat de overheid de tabaksverkoop in Nederland reguleren. Dit doen zij door middel van een Track & Trace-systeem. Om te zorgen dat u tabak kunt blijven bestellen bij TGC Trading, hebben wij een aantal gegevens van u nodig. Het gaat hier om uw Economic Operator Identity (EO_ID) en uw Facility Identity (F_ID).

Hoe maak ik een EO_ID aan?

Wanneer u nog géén EO_ID en F_ID heeft aangemaakt, kunt u dit online heel gemakkelijk doen. U gaat naar de website https://tpd.nl.atos.net. Vervolgens klikt u rechtsboven in het scherm op ‘Register’. Heeft u dat gedaan, dan opent het registratiescherm (create an account), waar u uzelf als Economic Operator kunt registreren.

Vul hier de volgende velden in:
• Company Name (naam van uw bedrijf) 
• Adress (uw volledige bedrijfsadres) 
• Country (land) 
• Global Location number (GS1) (niet verplicht!)
• Type (drop down menu keuze maken) 
• VAT (BTW) nummer

Nadat u de gegevens van uw bedrijf heeft ingevuld, kunt u de account informatie verder invullen. Daar zijn de velden ‘User Email’, ‘User First name’, ‘User last name’ en ‘User Telephone’ belangrijk. 
Een deel van deze informatie heeft u later nodig om in te loggen.
Klik vervolgens op CREATE en uw account wordt aangemaakt. Kijk na de registratie in uw e-mailinbox voor uw EO_ID en bevestigingscode.

Hoe maak ik een F_ID aan?

U logt in op https://tpd.nl.atos.net met uw E-mail (User Identifier) en wachtwoord. U komt dan in het beginscherm. Aan de linkerkant ziet u een taakbalk. Klik op het kopje ‘Facilities’ in deze taakbalk.

Om uw zaak te registreren, klikt u op ‘New Facility’. In het volgende scherm vult u het bezoekadres, het land, uw eigen EO_ID en het type deelnemer dat u bent in.
Klik vervolgens op CREATE en uw onderneming wordt geregistreerd. 

Waar moet ik mijn EO_ID en F_ID naar toe sturen? 

Om er zeker van te zijn dat u ook ná 19 mei 2019 tabak kunt afnemen bij TGC Trading, vragen wij u vriendelijk een bericht te sturen naar: tabak@tgctrading.com

In dit bericht vermeldt u: 

1. E-mailadres waarmee u bij TGC Trading geregistreerd bent;
2. Bedrijfsnaam waarmee u bij TGC Trading geregistreerd bent;
3. De gemeente waarin uw bedrijf gevestigd is; 
4. Uw EO_ID;
5. Uw F_ID;
6. BTW-nummer van uw onderneming.Moment...